Početna Region Čekao ih je posao u Švedskoj, a oni su izabrali život na...

Čekao ih je posao u Švedskoj, a oni su izabrali život na planini

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bogatstvo i novac nisu garant za sreću pokazuju Vladimir i Dunja, koji su “američki san” i “švedsku sigurnost” zamijenili za zlatarske vrleti. Posao u Švedskoj bio je obezbjeđen i koferi su bili spakovani, ali je kućica na Ojkovici odnijela pobjedu i odustali su od puta.

– Ja sam pogledao te neke poslove preko interneta i prelomili smo da nam je mnogo ljepše ovdje, nego da idemo u tamo neki strani svijet, da imamo dosta novca, a da budemo nesrećni – kaže za “150 minuta” Prve TV Vladimir Ristanović, programer.

Oni su prije šest godina kupili ovu kuću na obroncima Zlatara kako bi se tu družili sa prijateljima. Netaknuta priroda i čist vazduh učinili su da Beograd zamijene selom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve komšije su im udaljene kilometar, a prošle godine su učili i kako da suše meso. Sve im je to novo, ali uče.

– Naravno da je bilo poteškoća, u smislu da nikad ništa nismo radili oko zemlje. Uglavnom se bavimo biljkama, beremo koprive, pravimo čajeve, sirupe i džem od šipurka – kaže Dunja, koja je diplomirani ekonomista.

Zimi se druže sa lovcima, a nabavili su čamac i planiraju da se oprobaju kao ribolovci na Zlatarskom jezeru, prenosi B92.

Kako je Dunja rekla, njen cilj je da se, kada ona dobije djecu, i kada se još djece u okolini rodi, konačno otvori škola u Ojkovici, koja je trenutno prazna.

– Ljepše nam je ovdje nego da smo nesreći sa novcem – poručio je ovaj mladi par.

ASHA prodaja vozila