Calzedonia, jedna od najcjenjenijih italijanskih marki donjeg rublja i čarapa, uspješno posluje i u našem gradu. Ono što nas je fasciniralo je proizvodni pogon i uslovi u kojima se odvija poslovanje ove grupacije.

Calzedonia group ima 38 000 uposlenika od čega 90% čini ženska populacija. Proizvodni pogoni, osim matice Italije nalaze se u našoj zemlji te Hrvatskoj, Srbiji, Šri lanci,  kao i mnogim drugim zemljama.

U Bosni i Hercegovini aktivna su dva proizvodna pogona. Jedan od njih je u Prijedoru, dok je drugi stacioniran u Novoj Topoli.

Proizvodni pogon u Prijedoru trenutno zapošljava 400 radnika, što ga čini trećim po veličini po broju zaposlenih na području opštine.

 

Šta o preduzeću misle zaposleni

Dragana je zaposlena na mjestu šivača, dok je njena radna kolegica Monika linijski kontrolor kvaliteta. Njih dvije su dio tima od početka 2021. godine.

 

Zadovoljstvo nam je biti dio ovog kolektiva. Tu su žene sa područja prijedorskog regiona. Uslovi su jako dobri. Za putnike iz udaljenih predjela obezbjeđena je besplatna autobuska linija koja saobraća kroz pet linija u pravcima Ljubije, Busnova, Petrovog gaja, Omarske i Novog grada navode ove zaposlenice.

U toku godine Calzedonia planira proširenje proizvodnje. Trenutno su otvorena radna mjesta u proizvodnom pogonu u Prijedoru.

 

Potrebno je više izvršilaca za radna mjesta šivača i linijskog kontrolora kvaliteta

 

Ukoliko želite biti dio tima grupacije Calzedonia, koja je prisutna u 57 zemalja i čiji proizvodi se prodaju u blizu 5000 prodavnica širom svijeta možete se javiti:

 

E-mail: posao@ellatextile.ba

Telefon: 065/146-597,

Odnosno putem pošte na adresu:

Calzedonia, Brezičanski put bb, Prijedor  ili lično na info pult preduzeća.