Početna BiH Burno na sjednici o Programu reformi: Opozicija zviždi i lupa po klupama

Burno na sjednici o Programu reformi: Opozicija zviždi i lupa po klupama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o Programu reformi BiH počela je burno nakon što su predstavnici opozicije tvrdili da dokument koji je Milorad Dodik, srski član Predsjedništva BiH dostavio Skupštini ne odgovara kopiji koja je poslana u Brisel u sjedište NATO.

Miladin Stanić, predsjednik Kluba SDS-a i Nebojša Vukanović, član poslaničkog kluba SDS-a tvrde da je Poslovnik NS RS povrijeđen, te su tražili da se skupština o tome izjasni.

Stanić i Vukanović su nastavili da govore tokom Dodikovog obraćanja narodnim poslanicima, u kojem je počeo obrazlaganje svog prijedloga da skupština prihvati ovaj dokument.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opozicioni poslanici su počeli da zvižde i ometaju Dodikov govor uzvicima”podvala”, “prevarili ste narod”, “izdaja” i “nećemo u NATO”.

U nekoliko navrata čulo se i kako opozicioni poslanici traže da im se dozvoli pauza.

Dodik je rekao da je dostavio prevod na srpski dokumenta koji je upućen u NATO, te da će poslanici moći ostvariti uvid u sve relevantne dokumente.

“Ovo je rezultat ozbiljnog napora kako bi došli do dokumenta koji je konzistentan a koji ne prejudicira članstvo. To su ključne riječi i volio bih da to upamtite i vi i javnost”, rekao je Dodik.

Opozicija tokom Dodikovog izlaganja traži povredu poslovnika, a počeli su i da lupaju po klupama.

Uprkos tome, Dodik je nastavio izlaganje i rekao da je i tekst na engleskom već na stranici Predsjedništva BiH, i da se i to može pogledati.

“Ja razumijem da je ovo demokratija i poštujem njihov stav. Poštujem i činjenicu da nisu glasali o vojnoj neutralnoasti kao što poštujem činjenicu da su usvojili Akcioni plan od 156 strana u kojem je bio dio i o reformi policije“, rekao je Dodik.

Nezavisne

ASHA prodaja vozila