Početna BiH Burno na početku sjednice, opozicija traži smjenu Lukača

Burno na početku sjednice, opozicija traži smjenu Lukača

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković zatražio je danas na sjednici NSRS da u zapisnik uđe incident koji se desio na prethodnoj sjednici, odnosno 23. decembra 2019. godine, kada ga je udario ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač. Da se radi o falsifikovanju i skrivanju onog što se desilo potvrdilo je i više poslanika opozicije.

“Naš klub nakon što je pročitao ovaj zapisnik predlaže da se u isti zapisnik konstatuje da je ministar unutrašnjih poslova udario narodnog poslanika. To je naš prijedlog i nema nigdje evidentirano u zapisniku sa te sjednice. I to je sramotno”, rekao je Stanivuković, dodajući da se radi o najvećem incidentu koji se do sada desio u NSRS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanivuković je rekao da i dalje traži smjenu ministra Lukača, navodeći da upravo zbog toga ispred njega stoji papir na kome je ispisano “SMJENA LUKAČA”.

Da taj incident uđe u zapisnik tražila je i Jelena Trivić i Igor Crnadak, kao i šef poslaničkog kluba SDS-a Miladin Stanić.

Iako su insistirali da se zapisnik dopuni, do toga nije došlo, jer skupštinskoj većini očito ta sramota ne treba da stoji u arhivi NSRS.

Pogledajte još jednom šta nije ušlo u zapisnik te održane sjednice NSRS:

BN,Srpska Info

 

ASHA prodaja vozila