Početna Prijedorski region „BUDI OPREZAN – ORUŽJE NIJE IGRAČKA“

„BUDI OPREZAN – ORUŽJE NIJE IGRAČKA“

Vatrenom oružju nije mjesto na svadbama, rođendanima ili bilo kakvim proslavama. To su kampanjom „Budi oprezan – oružje nije igračka“ poručili iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS. Policijski službenici su podjelom letaka  i razgovorom upoznali  građane sa teškim posljedicama do kojih može doći zbog nestručne i nezakonite upotrebe vatrenog oružja.

Iz policije su apelovali na građane da svaku nezakonitu uoptrebu vatrenog oružja prijave u najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na broj 122. Pucanje u vazduh izuzetno je opsano, i dešava se da nečije veselje postane tragedija.

– Svaka upotreba oružja je opsana. Tako i kad se puca u vazduh. Jer taj projektil, metak koji je ispaljen iz vatrenog oružja, on mora negdje da padne. I nije rijedak slučaj da dođe do povređivanja građana, ili  oštećenja na objektima i vozilima – kaže pomoćnik načelnika PU Prijedor, Zoran Inđić.

U poslјednjih pet godina u Srpskoj su evidentirana 32 slučaja upotrebe vatrenog oružja prilikom proslava. U dva slučaja dva lica su smrtno stradala, a šest njih je zadobilo teške i lake tjelesne povrede, podaci su MUP-a.

kozarski