Početna Crna hronika BRUTALNO IŽIVLJAVANJE! Zastrašujući snimak vršnjačkog nasilja u školi u Nevesinju zgrozio javnost

BRUTALNO IŽIVLJAVANJE! Zastrašujući snimak vršnjačkog nasilja u školi u Nevesinju zgrozio javnost

Učenik sedmog razreda tukao dječaka na podu.

Brutalni snimci vršnjačkog nasilja učenika  Osnovne škole „Risto Proroković“ u Nevesinju ovih dana kružili su društvenim mrežama, a na njima se moglo vidjeti iživljavanje nad djetetom koji leži na podu dok ga drugi šutiraju nogama.

Brutalni snimci vršnjačkog nasilja učenika osnovne škole u Nevesinju koji su posljednjih dana kružili društvenim mrežama su izbrisani s platformi zbog scena nasilja.

Kako lokalni mediji pišu ovo nije prvi slučaj u nevesinjskoj osnovnoj školi, te sve nadležne službe uključujući i rukovodstvo škole istražuju dva slučaja vršnjačkog nasilja u dva odjeljenja.

Samo je jedna djevojčica pokušala zaustaviti dječaka koji je udarao svog školskog kolegu.

Vršnjačko nasilje u posljednjih nekoliko godina u porastu je u cijeloj BiH i regionu i sve češće se pojavljuju u medijima na društvenim mrežama brutalni snimci iživljavanja djece nad vršnjacima.

Neki od tih slučajeva završavali su tragično, kao što je prošle godine nakon samoubistva djeteta u Novom Travniku objavljena informacije da je ono počinilo samoubistvo jer je trpilo dugi period vršnjačko nasilje.

Na problem vršnjačkog nasilja kontinuirano upozoravaju iz Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH, kao i brojnih udruženja, te upozoravaju kako je važno govoriti o vršnjačkom nasilju i upozoravati na moguće posljedice, kako ne bi došlo do najgoreg mogućeg scenarija.

aloonline