fbpx

Brojnim manifestacijama počinje obilježavanje Dana grada Prijedora

Dvodnevnim festivalom dječijih horova “Mala vila”, koji počinje večeras u 19 časova u gradskom Pozorištu, u Prijedoru, ujedno počinje obilježavanje 16. maja Dana grada, kojim se prvoslavlja njegovo oslobođenje od fašizma u Drugom svjetskom ratu.

U okviru obilježavanja, između ostalog, biće održani 18. Međunarodni festival horova “Zlatna vila”, 25. Međunarodne ulične trke, koncert grupe “Leksington” u centru Prijedora, prijemi za najbolje učenike, predstavnike bratskih opština, svečana akademija, izložbe i predstave.

“Takmičarski dio festivala “Zlatna vila” održaće se od 10. do 12. maja i odvijaće se u tri dijela i to kao takmičenje za nagradu publike, za festivalske medalje i takmičenje za Gran pri festivala plaketa “Zlatna vila”, rekao je gradonačelnik Prijedora Milenko ĐakovićKaže da će ove godine biti održano 30 trka, od najmlađih cicibana i cicibanki, djece iz vrtića, pa preko učenika osnovnih i srednjih škola, pa do rekreativaca, veterana i djece sa posebnim potrebama.

Seniori će trčati na 4.500 metara, seniorke na dvije hiljade metara, dok će ovu manifestaciu uživo prenositi kamere naše televizije.

(RTRS)

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila