Početna Prijedorski region Brojne manifestacije povodom književnih susreta na Kozari

Brojne manifestacije povodom književnih susreta na Kozari

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Veče pjesama Alekse Šantića“, koje će večeras, u izvođenju Nebojše Kundačine i Dragana Marinkovića, biti priređeno u 20 časova u Galeriji “Sreten Stojanović” u Prijedoru, prva je u nizu brojnih manifestacija 46. Književnih susreta na Kozari.

– Svečanost stiha i lijepe knjževne riječi u Prijedoru i potkozarskim opštinama trajaće od večeras pa do 22. septembra – rekao je Zoran Stanić, šef prijedorskog Odsjeka za kulturu, porodicu, omladinu i sport.

– Tri dana kasnije priredićemo i poetski čas na Paležu, mjestu gdje je Skender Kulenović prvi put izgovorio potresne stihove poeme „Stojanka majka Knežopoljka“, a 18. septembra i tribinu „Crtice iz prošlosti“, kad će se, kroz memoarske zapise Branislava Bušića, progovoriti i o 1. svjetskom ratu – naveo je Stanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je dodao da će se bogat sadržaj Književnih susreta na Kozari upotpuniti sjećanjem na Branka Ćopića i Milovana Danojlića, obilježavanjem 80. godišnjice rođenja Dragana Kolundžije i susretima sa laureatom nagrade „Skender Kulenović“ Zdravkom Miovčićem.

Veliki poetski čas na Mrakovici, centralna manifestacija Književnih susreta na Kozari, biće upriličena 22. septembra na Mrakovici sa simboličnom porukom da Kozara, osim u pjesničkom, više nikad ne bude u bilo kakvom obruču.

(K.V.)

ASHA prodaja vozila