Početna Vijesti Broj migranata u RS ove godine povećan za 81 posto

Broj migranata u RS ove godine povećan za 81 posto

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Bosanskom Brodu i Doboju policija je tokom proteklog vikenda pronašla ukupno 15 migranata.

Protekle noći u Bosanskom Brodu pronašli su pet migranata, za koje se pretpostavlja da su državljani Iraka. U toj općini su i 3. marta otkrivena dvojica migranata, za koje se pretpostavlja da su iz Iraka i Irana.

Policija je jučer i u Doboju, prilikom obilaska željezničke stanice, uočila pet migranata, državljana Iraka, koji su pod nadzorom policijskih službenika ušli u voz te napustili područje Policijske uprave Doboj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, isti dan na autobuskoj stanici u Doboju pronađena su tri migranta iz Alžira, koji su posjedovali iskaznice o registraciji migranata koje su im izdate u Sarajevu, saopćeno je danas iz Policijske uprave Doboj.

Od početka godine do 27. februara policija Republike Srpske je otkrila, odnosno kontrolirala 946 migranata, koji su ilegalno ušli u Bosnu i Hercegovinu, što je više za 81 posto u odnosu na isti period 2018., kada je otkriven 171 migrant.

Najveći broj njih je kontroliran na području Policijske uprave Banja Luka (227) i Bosanske Gradiška (220), dok ih je najviše iz Pakistana (266 ili 28,3 posto), Iraka (153 ili 16,2 posto) i Sirije (142 ili 15,1 posto).

(Avaz)

ASHA prodaja vozila