Početna Vijesti Brod Aurelia još nije ni blizu Splita, putovat će satima

Brod Aurelia još nije ni blizu Splita, putovat će satima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putnički brod Aurelia, italijanske brodske kompanije “SNAV”, još uvijek je na putu prema Splitu.

Trenutno se, sudeći prema stranici “Marine Traffic” koja prati kretanje brodova širom svijeta, nalaze nedaleko od Rogoznice. Prema ovoj stranici, brod plovi brzinom od 4,1 čvora, a plovi prema ostrvu Drvenik Mali. Ugrubo rečeno, trenutno je na oko pola puta do Splita što znači da će na moru provesti i većinu današnjeg dana.

Plutali jučer cijeli dan 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, brod Aurelia pokvario se na putu iz Ankone u Split u noći sa srijede na četvrtak. Jučer oko 15:30 stigao je remorker Poluks koji ga vuče prema Splitu. Vremenski uvjeti im nisu dali da brže plove.

Kako sada piše stranica “Marine Traffic”, plove brzinom od 4,1 čvora što znači da su se uvjeti na moru vjerovatno malo popravili. No i dalje je to jako mala brzina.

Na brodu se nalazi 215 putnika i 92 člana posade.

Na brodu nema ozlijeđenih. Jedna Italijanka se onesvijestila uslijed valjanja zbog jakog juga.

Nema ni onečišćenja. Dojava o pregrijavanju jednog pogonskog postrojenja u brodu stigla je u Nacionalnu središnjicu MRCC Rijeka u četvrtak ujutro oko 4:30 od strane zapovjednika, a otad su u stalnom kontaktu.

Nedugo nakon dojave, u blizini Aurelije neko je vrijeme plovio putnički brod Maira, koji pripada istoj kompaniji, kako bi bio raspoloživ u slučaju potrebe za asistencijom, no to nije bilo potrebno s obzirom na to da je predstavnik brodara u Hrvatskoj, firma “MSC” Krstarenje d.o.o., poduzeo sve potrebne radnje kako bi se osiguralo tegljenje broda u splitsku luku.

(Avaz)

ASHA prodaja vozila