Zahvaljujući prijedorskim privrednicima i ljudima dobre volje stižu bolji dani za braću Kačavenda iz sela Gaćani kod Prijedora, koji su godinama živjeli u trošnoj kući bez struje i vode. Ovu zimu dočekaće u novom stambenom kontejneru.

Tomislav Kačavenda koji godinama brine o bolesnom bratu Borislavu za ljude koji su im pomogli ima samo riječi hvale.

“Hvala dobrim ljudima koji su nam pomogli, i meni i mom bratu”, poručio je Tomislav.

Kada su čuli za težak život braće Kačavenda u “Narodnom sindikatu” pokrenuli su humanitarnu akciju, kojoj su se u kratkom roku odazvali brojni prijedorski privrednici. Zahvaljujući Gradskoj upravi dobili su i priključak za struju.

“LJudi su bili bez struje, u stambenom kontejneru dobili su priključak za struju, dopremljeni su im i kreveti. Želim da se zahvalim Daliboru Paviću, direktoru RJ “Elektrodistribucija” Prijedor i Slobodanu Javoru, gradonačelniku Prijedora koji su nam pomogli da ovaj posao završimo što prije. Da ovi ljudi, prvoborci Vojske Republike Srpske žive u boljim uslovima”, rekao je Slaviša Milaković, predsjednik Udruženja “Narodni sindikat” Prijedor.

Braću Kačavenda obišao je i gradonačelnik Prijedora sa saradnicima. Ono što im nedostaje je priključak za vodu, ali će i taj problem, prema riječima Slobodana Javora, narednih dana biti riješen.

“Naravno, ovo neće biti priča, došli smo danas, pomogli smo i idemo dalje. Vodimo računa o našim sugrađanima, dolazimo i razgovaramo sa njima i danas kada riješimo neki problem sigurno ćemo nastaviti komunikaciju kako sa ovim ljudima, tako i sa ostalima kojima je pomoć potrebna. Imali smo ove godine više sličnih situacija, gdje smo konkretne stvari uradili i tako ćemo nastaviti i u narednom periodu. Pozivam sve ljude koji imaju informacije o ljudima koji teško žive, da nam se jave i da im zajedno pomognemo”, rekao je Javor.

Pakete sa hranom, odjećom i posteljinom braći Tomislavu i Borislavu sutra će dopremiti Crveni krst Prijedor.

 

 

K.V. / Prijedor 24