Početna Prijedorski region Božićni prijem u kasarni ” Žarko Zgonjanin”

Božićni prijem u kasarni ” Žarko Zgonjanin”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kasarni “Žarko Zgonjanin” danas je održan tradicionalni božićni prijem, koji su organizovali pripadnici Prvog pješadijskog bataljona 6.pješadijske brigade Oružanih snaga Bosne i Hercegovine kojem su prisustvovali predstavnici vojske, lokalne vlasti i civilnog društva.

Komandant Prvog pješadijskog bataljona Goran Stokić je pozdravljajući prisutne istakao da je Božić vrijeme kada se porodica okuplja na jednom mjestu i da je ovakvo druženje postala tradicija kada Prvi pješadijski bataljon ima priliku i čast da ugosti sve svoje saradnike kako sa područja grada Prijedora tako i ostalih opština u zoni svoje odgovornosti.
” Mi danas ovdje okupljene saradnike smatramo svojom porodicom jer smo svi vezani zajedničkim zadatkom , a to je briga o bezbjednosti, blagostanju i dobrobiti stanovništva ovog kraja odnosno u zoni naše odgovornosti”, rekao je Stokić.
On je dodao da je poznato da je jedan od zadataka Oružanih snaga BiH pružanje pomoći civilnim vlastima u slučaju elementarnih nepogoda i drugih nesreća i da je stoga izuzetno razvijena civilno-vojna saradnja.
“Što se tiče Prvog pješadijskog bataljona ta saradnja prevazilazi ta pitanja bezbjednosti u kriznim situacijama i mi imamo izuzetnu saradnju sa civilnim vlastima, sa policijom , civilnom zaštitom, vatrogasnom jedinicom , boračkom organizacijom i učestvujemo u svim kulturnim i sportskim manifestacijama, humanitarnim akcijama , kao što su akcije dobrovoljnog darivanja krvi kao i ustupanju resursa u skladu sa zakonskim procedurama”, istakao je Stokić.
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je izjavio da grad Prijedor sarađuje izuzetno kvalitetno sa jedinicom vojske koja je smještena u garnizonu u Prijedoru.
” Vojska ima značajnu ulogu u svim segmentima života , a njihov značaj je posebno važan u kriznim situacijama te želim uspješnu novi godinu i da svi ljudi, a naročito oni u uniformama, godinu provedu u miru i na svojim radnim zadacima”, poručio je Đaković.

prijedorgrad.org

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ASHA prodaja vozila