Početna Prijedorski region BOŽIĆNE PEČENICE ZA UGROŽENE PORODICE

BOŽIĆNE PEČENICE ZA UGROŽENE PORODICE

Božić će sa pečenicom na stolu proslaviti i 18 socijalno ugroženih porodica iz Kostajnice i Kozarske Dubice. Njima je pečenice za najradosniji hrišćanski praznik poklonio humanitarac iz Švicarske Danijel Dodoš. Jedan od onih koji su dobili poklon je i Dragan Berić, kojem je   zemljotres  2019. godine uništio dom u kom je živio. Kaže, znak je ovo pažnje koji Božić u kontejneru čini mnogo lakšim.

– Mogu samo reći hvala na ovome. Svaki poklon  mnogo znači, a naročito božićna pečenica – reko je Dragan, koji je donatorima poželio sve najbolje u godini pred nama.

Ovo je vrijeme darivanja, i svako od nas treba pogledati oko sebe i pomoći drugima koliko je moguće, poručio je protojerer Slobodan Malinović , paroh dubički. On se zahvalio čestitim ljudima koji su spremni da pomognu onima kojima je to najpotrebinije. Naročito se zahvalio porodici Dodoš,   koja iako u tuđini nije zaboravila na savoj narod.

– Nek im Bog da snage i blagoslova da i ubududće svom narodu, svojoj crkvi i gdje god treba pomognu kad mogu i koliko mogu. Ovo što daju nek im bog vrati zdravljem, blagoslovom i napretkom, i nek im bude na pomoći. I da sve što daju Bog uzvrati mogo većim i mnogo boljim – poručio je otac Slobodan.

Ovo nije prvi put da se na ovaj način dijele pečenice u ovom kraju, i kao i prethodnih godine sve su pripremili i podijelili volonteri uz pomoč mesnice “Marin”.

kozarski