Početna Zanimljivosti Bosanac natjerao dijasporu da pokupe smeće koje su bacili u rijeku: Nije...

Bosanac natjerao dijasporu da pokupe smeće koje su bacili u rijeku: Nije ovo Njemačka

MIRNES KAMIŠEVIĆ iz Jelaha ostao je zatečen kada je vidio kako stariji bračni par, u automobilu njemačkih registracijskih oznaka, baca vreće smeća u rijeku Usoru u općini Jelah.

Mirnes ih je zaustavio i natjerao da se spuste do mjesta gdje su odbacili velike količine otpada i pokupe ga, a sve je i snimio te objavio na svom Facebook profilu.

“Ovako se ponaša naša Zlatna Dijaspora pri povratku u svoj rodni kraj. E pa Nije ti ovo Germany. Ovdje živimo mi koji ne damo svoju okolinu, svoje rijeke, svoju prirodu, obraz i karakter. A vas sram da bude”, napisao je Mirnes uz snimku koja je skupila preko osam tisuća lajkova.

“Smijete li tako u Njemačkoj baciti? Tamo biste platili kaznu. Trebao sam vam i policiju zvati da vas kazni”, čuje se na snimci kako im govori.

“U Njemačkoj imamo kontejner, ovdje nemam kontejner. Hajde rekoh, voda će odnijeti. Izvini”, odgovorila mu je žena dok je izvlačila vreće sa smećem.

“Nemaš se ti meni što izvinjavati. U Jelahu ima 50 kontejnera i samo u centru ih ima 20 u koje možete baciti smeće”, poručio im je Mirnes te ih automobilom otpratio do kontejnera u koji su odložili otpad.

ASHA prodaja vozila