Predsjednik PDP-a Branislav Borenović obratio se javnosti večeras u vezi trenutnih izbornih rezultati za predsjednika Republike Srpske rekavši da kandidatkinja PDP-a Jelena Trivić vodi ispred Milorada Dodika.

“Mi smo sa terena prikupili do sada blizu trećinu na nivou Republike Srpske, 25 posto prebrojanih glasova. Za Banja Luku već smo većinu glasova prebrojali za ono što je po nama najbitnije, što će odrediti kuda ide Republika Srpska. To su glasovi za predsjednika RS-a”, rekao je Borenović.

Istakao je da Jelena Trivić po njihovim podacima dobila 98.624 glasa, a Milorad Dodik 84.212 glasova, što je u procentima 53,1 posto za Trivić, a za Dodika 45,3 posto na nivou entiteta.

“Ozbiljna smo politička partija, na skoro 30 posto prebrojanih glasova to su trendovi koji se ne mogu stići. Razlika koja je trenutno u korist Jelene na nivou RS-a preko 14.000 glasova. Po nama je nedostižno. Ali nada zadnja umire, treba sačekati”, rekao je Borenović.

Kazao je da ne čudi da SNSD izlazi sa podacima da Dodik vodi, dodavši da ipak Jelena Trivić vodi u Banjoj Luci sa preko 5000 glasova na uzorku od skoro 30 posto prebrojanih glasova.