Početna Politika Borenović i Šarović sa Eskobarom. Evo šta su mu rekli!

Borenović i Šarović sa Eskobarom. Evo šta su mu rekli!

Mirko Šarović predsjednik SDS-a, obratio se novinarima nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom SAD za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom (Gabriel Escobar).

“Postoje stvari za koje je potreban dijalog, neke odluke koje jesu toliko važne i izazvale su veliko nezadovoljstvo u RS, kao što su odluke Ustavnog suda BiH. Trebaju nam normalne politike, ne trebaju nam oni koji raspiruju strasti i vode nas u jednu opasnu situaciju. Mir je jedina atmosfera u kojoj RS može da napreduje”, naglasio je Šarović.

Osvrnuo se i na Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH.

“Mi mislimo da je jedan od ključnih inspiratora Dodik, koji se takođe sastao sa Escobarom. Potpuno je jasno da je njemu kao političaru odgovarao i visoki predstavnik i bonska ovlaštenja, a sada priča neku drugu priču. Želi da krizu iskoristi za lične svrhe”, naveo je.

Šarović je dodao da legitimne zahtjeve RS treba rješavati kroz dijalog.

“Jednostrane odluke su vrlo opasne i mogu nas odvesti na stranputicu. Dejton nema alternativu. Zalažemo se za normalne politike. Bilo kakvo srljanje, politika koja će ugroziti mir je za nas u potpunosti neprihvatljiva”, rekao je Šarović.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kaže da sama činjenica da su danas razgovarali u Banjaluci “pokazuje da je RS vječna realnost i da niko nema pravo da se poigrava sa najvažnijom činejnicom, a to je da je Dejtonski mirovni sporazum neupitan sa jasnom pozicijom RS.”

“I bilo kakvo rizično djelovanje može da ga ugrozi. Kriznom situacijom se želi sakriti ogromna korupcija i neuspjesi vladajuće elite i ogromna odgovornost. Kao predsjednik PDP-a i kolega Šarović ispred SDS-a neće učiniti ništa što je opaso i rizično po RS. Nama treba da se utvrdi odgovornost za brojne korupcione afere i da se konačno u ovoj zemlji počnu odgovorni kažnjavati. Na sastanku smo vidjeli punu podršku ekonosmkom razvoju RS i BiH i da se kroz dijalog rješavaju problemi”, rekao je Borenović.

ASHA prodaja vozila