Početna Prijedorski region Bolja oprema za lakše zbrinjavanje pasa lutalica

Bolja oprema za lakše zbrinjavanje pasa lutalica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Higijeničarska služba, koja djeluje u sklopu JKP „Sana“ i nadležna je za problem pasa lutalica, jučer je opremljena funkcionalnom opremom. Ona je nabavljena sredstvima općinskih vlasti i u saradnji s poznatom fondacijom „Dogs Trust“ koja svoje sjedište u BiH ima u Sarajevu.

Pomenuta služba u svome sastavu već nekoliko godina ima prepoznatljivo vozilo, ali je oprema kojom su do sada raspolagali bila uglavnom improvizujuća i nefunkcionalna. Jedan od zadataka higijeničarske službe su i psi lutalice na ulicama Sanskog Mosta, kojih ima u velikom broju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihovo hvatanje i transport, zahvaljujući nabavljenoj opremi, biće olakšani, ali je problem i dalje što nije riješen problem zbrinjavanja pasa bez vlasnika, kaže tehnički direktor JKP „Sana“, Faruk Alagić.

Kao i druge sredine u Bosni i Hercegovini, i Sanski Most već godinama muku muči s velikim brojem pasa bez vlasnika. Prije više godina na snagu je stupio Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja, ali se vremenom pokazalo da u praksi nema kapaciteta kako bi se on provodio na terenu.

Najveći problem je nepostojanje dovoljnih smještajnih kapaciteta gdje bi se psi smještali i boravili.

ASHA prodaja vozila