Početna Region Blokada, kosovska policija stopirala Vučića

Blokada, kosovska policija stopirala Vučića

Stotine Albanaca, među kojima i veterani OVK, blokirali su bagerima i balvanima put prema selu Banje. Uprkos odluci kosovske vlade, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić krenuo tamo…

Kako javlja RTS, u selu Trnava su se čuli i rafali. Kolona sa predsjednikom Srbije je zaustavljena na putu ka selu Banje.

Nezvanično, Vučić je sada na putu ka Kosovskoj Mitrovici. Kako je naveo ministar odbrane Aleksandar Vulin, blokade prave naoružani veterani terorističke OVK i da za to odgovornost snosi Kadri Veselji.

Prema nezvaničnim informacijama na koje se poziva RTS, organizatori blokada su predsjednici opština u Drenici po nalogu Kadrija Veseljija. RTS navodi i da Kfor i KPS ne mogu da garantuju bezbjednost.

Na snimcima koje je RTS emitovao vidi se veća grupa demonstranata na putu, među kojima su bili i oni koji su pokazivali rukama znak albanskog dvoglavog orla i nosili transparente protiv posjete Vučića Kosovu i Metohiji.

RTS podseća da je Srbica u potpunosti naseljena Albancima, a da se u selu Banje nalazi oko 300 srpskih kuća. Takođe, RTS saznaje da se očekuju masovniji protesti i blokade i da je sve više naoružanih ljudi na terenu.

Dental Studio Prijedor