fbpx

Bizarna kampanja: Žena Bakira Izetbegovića printa svoje slike na bocama vode

Predizborna kampanja u Bosni i Hercegovini nije, naravno, mogla proći bez suludih poteza i bizarnosti, a zasad je jedan od najbizarnijih reklamiranje supruge predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, Sebije Izetbegović, na bocama obične vode.

Gospođa Izetbegović se na listi SDA kandidirala za zastupnicu u Parlamentu BiH, a nedavno se zainteresiranoj raji predstavila na stranačkoj tribini u Sarajevu. Sebija Izetbegović je inače tijekom mandata svoga supruga u Predsjedništvu BiH postala direktorica Kliničkog centra u Sarajevu (KCUS), a njeno je upravljanje ovom institucijom obilježio niz skandala.

Lady Macbeth bošnjačke političke scene

No sve to nije zaustavilo Lady Macbeth bošnjačke politike da se kandidira za mjesto u državnom parlamentu te je na tribini izjavila “kako je od samih početaka u stranci SDA i da je svojim primjerom željela pokazati da je i u BiH moguće usprkos svemu postići i ostvariti uspjeh”.

Gospođa kojoj sigurno nije nikad u medicinsko-političkoj karijeri – inzistira da je se uvijek predstavlja titulom prof. dr. – odmoglo to što je bila snaha Alije Izetbegovića i supruga Bakira Izetbegovića, a sebe vidi kao hodajući primjer kako se, eto, marljivošću i bez ikakvih veza može uspjeti u BiH.

Proglasila se “moralnim, vrijednim i čestitim čovjekom”

Mediji bliski SDA nastup Sebije Izetbegović opisali su kao “blistav”, no obični građani su je ismijali na Facebooku, a portali koji nisu propagandna glasila SDA, učinili su isto. No gospođa Izetbegović se ne da smesti u svojem pohodu na još jednu državnu sinekuru pa je na svojem službenom Facebooku objavila sljedeće:

“Osvrćući se na napade i pokušaje medijskog linča, koje je preživjela od strane pojedinih medija, prof. dr. Izetbegović kazala je sinoć na predizbornom skupu SDA da za moralnog, vrijednog i čestitog čovjeka postoji samo jedna sila pred kojom se klanja.

‘Pokušaji zastrašivanja i discipliniranja nisu me zaustavili da svoj posao radim predano, u interesu svih građana naše zemlje. U KCUS smo ostvarili izvrsne rezultate i za samo 2.5 godine dokazali da se poštenim i predanim radom čuda mogu ostvariti. Naši uposlenici dolaze na vrijeme na posao, poštuju radno vrijeme i obaveze, čuvaju dostojanstvo bolesnika i njihovih porodica. Uspjeli smo vratiti 83 miliona duga i u potpunosti stabilizirati javne nabavke. Ja nudim red, rad i disciplinu. U ovom trenutku imamo najbolje stanje u KCUS, u posljednjih 20 godina. Nećemo se nikome izvinjavati što smo najbolji’ – izjavila je prof. dr. Izetbegović.

Prof. dr. Sebija Izetbegović navela je i da su reforme bolne, ali neophodne i da se moraju provesti.”

Kad već nitko drugi nema namjeru da je proglasi “moralnom, vrijednom i čestitom”, onda je to odlučila učiniti sama Sebija Izetbegović. Dapače, dotična se smatra toliko važnom da je svojim likom brendirala i vodu, bez koje na Zemlji ne može biti života.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila