Početna Prijedorski region BIVŠI UČENICI UČITELJSKE ŠKOLE PRISJETILI SE ŠKOLSKIH DANA

BIVŠI UČENICI UČITELJSKE ŠKOLE PRISJETILI SE ŠKOLSKIH DANA

Oko 60 učenika iz svih generacija nekadašnje prijedorske učiteljske škole ”Radmilo Stefanović” okupilo se na zajedničkom druženju u prostorijama Ugostiteljsko-ekonomske škole. Među njima Dušan Tubin i Nevenka Jurišić koji kažu da im ovi susreti mnogo znače, jer se prisjećaju najljepšeg i najbezbrižnijeg životnog perioda. Iz Organizacionog odbora ističu da je ovo drugi put kako se okupljaju. Nadaju se da će njihova druženja prerasti u tradiciju.

“Nadam se uz podršku našeg gradonačelnika da će ovo preći u tradiciju, jer školstvo je stub društva, a za Prijedor je velika stvar što je postojala jedna takva učiteljska škola”, istakla je Brankica Ješić Davidović, član Organizacionog odbora i učenik nekadašnje učiteljske škole, genracija 1968.

Iz Ugostiteljsko-ekonomske škole izrazili su zadovoljstvo što su ugostili učenike nekadašnje učiteljske škole.

“Ja se nadam da će se to realizovati i dugi niz godina u budućnosti. Mi smo uvijek raspoloženi da dočekamo sve naše učenike, a naročito ove koji su među prvima završili ovu školu'”, rekla je Dražena Mršić, direktor Ugostiteljsko-ekonomske škole Prijedor

Učiteljska škola “Radmilo Stefanović” u Prijedoru postojala je od 1960. do 1972. godine. Pohađalo ju je oko 1.000 učenika.