Početna BiH BiH i Egipat potpisuju memorandum o razumijevanju u oblasti turizma

BiH i Egipat potpisuju memorandum o razumijevanju u oblasti turizma

Egipat i BiH su u procesu zaključivanja memoranduma o razumijevanju u oblasti turizma, što bi trebalo da doprinese poboljšnju saradnje, izjavio je Srni egipatski amabasador u BiH Jaser Abdelrahman Ali Sorur.

Sorur je podsjetio na cilj turističkih organizacija Egipta da godišnje u sezoni njegovu zemlju posjeti oko 30.000 turista iz BiH.

Vjerujem da je cilj koji pokušavamo dostići izazovan i možda neće biti postignut ove godine. Riječ o planu koji prolazi kroz različite faze“, rekao je egipatski diplomata i naglasio da će Vlada njegove zemlje nastaviti da poziva promotivne grupe u posjetu tokom cijele godine da bi ohrabrili dolazak turista.

Sorur je naglasio da turističke vlasti Egipta tokom godine namjeravaju organizovati različite događaje i promotivne kampanje, napominjući da se posebna pažnja posvećuje bezbjednosti turista.

Egipat je bezbjedna destinacija za sve turiste. Naš narod zna da na najbolji način dočeka goste. Turisti su bezbjedni ne samo kad je riječ o ličnoj bezbjednosti već i sa aspekta zaštite zdravlja, što uključuje i činjenicu da je sve osoblje hotela vakcinisano protiv virusa korona“, napomenuo je Sorur.

Da se radi na poboljšanju ponude, kaže, pokazuje i činjenica da je Ministarstvo turizma Egipta preduzelo aktivnosti poput poboljšanja i ubzranja kvaliteta internet veze u svim hotelima, bez obzira na njihovu kategorizaciju.

Egipat će postati mnogo dostupniji za turiste iz BiH uvođenjem direktnih linija avio-kompanije “Er Kairo” iz Sarajeva za Hurgadu krajem aprila i iz Banjaluke za Hurgadu krajem maja.

Nastojimo da obezbijedimo vize državljanima BiH što je moguće prije. Državljani BiH će biti u mogućnosti da dobiju vize po dolasku u Egipat ukoliko budu putovali kompanijom `Er Kairo` u sklopu turističkih grupa ne manjih od deset osoba“, pojasnio je ambasador Sorur.

On se nada da bi i vrijeme za izdavanje vize turistima iz Egipta, koji putuju u BiH, takođe mogle biti svedene na minimum.