Početna Sport BiH DODATNO OSLABLJENA Šest reprezentativaca ostalo bez viza za ulazak u Kazahstan

BiH DODATNO OSLABLJENA Šest reprezentativaca ostalo bez viza za ulazak u Kazahstan

Pored brojnih otkaza igrača koji zbog povreda nisu mogli doći na okupljanje, selektor reprezentacije BiH Ivajlo Petev ostao je danas bez još šestorice reprezentativaca kojima je uskraćena viza za ulazak u Kazahstan.

Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Denis Hadžikadunić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović nisu dobili vize, a isti je slučaj i sa nekoliko članova delegacije.

„NS/FS BiH je kao i uvijek preduzeo sve potrebne aktivnosti oko putovanja tima te je zaista neshvatljivo da je čak šestorici igrača bh. reprezentacije uskraćeno izdavanje viza. Savez je iskoristio sve raspoložive resurse, obratili smo se i UEFA za pomoć, a naše osoblje je sinoć do kasno pokušalo da nađe rješenje. I pored svih napora, nismo naišli na razumijevanje Veleposlanstva Republike Kazahstan u Hrvatskoj, BiH i Crnoj Gori, te će naša selekcija danas otputovati bez pomenutih igrača“, stoji u saopštenju Fudbalskog saveza BiH.

Podsjetimo, selekcija BiH će u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 9. oktobra (15) igrati protiv Kazahstana u Astani, a tri dana kasnije, 12. oktobra (20.45) sastaće se sa Ukrajinom u Lavovu.

ASHA prodaja vozila