Početna BiH BiH DOBIJA NOVI GRANIČNI PRELAZ:iH DOBIJA NOVI GRANIČNI PRELAZ Vrijednost projekta preko...

BiH DOBIJA NOVI GRANIČNI PRELAZ:iH DOBIJA NOVI GRANIČNI PRELAZ Vrijednost projekta preko 18 miliona maraka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprava za indirektno oporezivanje BiH potpisala je danas ugovor o izgradnji novog graničnog prelaza Svilaj, koji bi trebao biti završen u narednih 300 dana i čija ukupna vrijednost iznosi 18,7 miliona maraka.

Riječ je o graničnom prelazu koji se nalazi na koridoru 5 C, a ugovor o izgradnji potpisan je između Uprave za indirektno oporezivanje i konzorcijuma Niskogradnja d.o.o. Laktaši , Alfa Term d.o.o. Mostar i Tehton d.o.o. Banjaluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U narednom periodu očekujemo potpisivanje i ugovora o vršenju nadzora nad izvođenjem radova na izgradnji graničnog prelaza Svilaj, a odabrani vršilac nadzora je Design & QC d.o.o. Sarajevo. Kompleks novog graničnog prelaza Svilaj lociran je na sjevernoj granici Bosne i Hercegovine sa Republikom Hrvatskom, a planiran je na površini od 103.000 kvadrata – navodi se u saopštenju UIO BiH.

Dodaje se da će na novom graničnom prelazu biti posebno odvojen putnički od teretnog saobraćaja, i imaće četiri trake na ulazu u BiH i tri trake na izlazu iz BiH.

U sklopu novog graničnog prelaza biće sagrađeni objekti za smještaj službenika Uprave za indirektno oporezivanje, Granične policije BiH i inspekcijskih službi, te objekat za smještaj špeditera i banke.

Prelaz će imati i zaseban energetski blok, poseban objekat za detaljan pregled vozila, kolske vage i veliku nadstrešnicu.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila