Početna Vijesti Biden poslao pismo Bišćanki Amri Šabić-El-Rayess: Inspirisan sam tvojom hrabrošću

Biden poslao pismo Bišćanki Amri Šabić-El-Rayess: Inspirisan sam tvojom hrabrošću

Bišćanka Amra Šabić-El-Rayess, profesorica na čuvenom Univerzitetu Columbia u New Yorku, dobila je pismo od američkog predsjednika Joea Bidena.

Navodi da je inspirisan njenom hrabrošću, a povod za pismo je njen dobrotvorni rad na edukaciji protiv mržnje te njena knjiga, koja se nalazi i u Bijeloj kući.

“Draga Amra, hvala ti na tome što si podijelila svoju priču sa mnom i na tvojoj knjizi ‘Mačka kojoj nikad nisam dala ime’. Ja sam inspirisan tvojom hrabrošću i snagom koju si pokazala uprkos srceparajućoj tragediji i prognanstvu. Tvoja hrabrost i odlučnost su primjeri za tvoje kćerke, Dinah i Jannah. Ti si postala upravo dio ideje koja čini Ameriku…”, stoji, između ostalog, u Bidenovom pisemu.

Pismo Bidena uspješnoj Bišćanki
Pismo Bidena uspješnoj Bišćanki

Ostatak pisma je fokusiran na Bosnu i Hercegovinu i odlučnost Amerike da pomogne ostvarenju sigurnosti i prosperiteta u BiH.

“Kod mene se posao nastavlja – posao čiji je cilj da je manje mržnje i više mira, razuma, sreće i uspjeha za sve dobre ljude i u BiH i širom svijeta. Nismo genocid preživjeli da sjedimo skrštenih ruku i gubimo svoj glas, nego da naša upozorenja i priče odzvanjaju širom svijeta i preventiraju i gase vatrenu mržnju gdje god pomolila glavu”, poručila je uspješna Bosanka na Facebooku.

Klix