Početna Biznis Bh. kompanija TRB predstavlja novo vozilo i gradi fabriku za 300 radnika

Bh. kompanija TRB predstavlja novo vozilo i gradi fabriku za 300 radnika

Kompanija “Tehnički remont Bratunac” najavljuje da bi iz njenih hangara na proljeće trebalo da izađe novo vozilo “Vihor”.

Istakao je to za “Glas Srpske” direktor i vlasnik kompanije “Tehnički remont Bratunac” (TRB) Slavenko Ristić, naglasivši da povećanje obima posla, usavršavanje proizvoda i osvajanje novih tržišta ostaju primarni cilj ovog preduzeća i u ovoj godini.

Naglasio je da tim TRB-a predano radi na projektu “Vihor” da bio istoimeno vozilo bilo predstavljeno u aprilu.

– Riječ je o sasvim novom vozilu. “Despot” je protivminsko, borbeno, multifukcionalno vozilo teško 14 tona, dok će novo vozilo koje razvijamo biti teško do šest tona. Ono će biti mnogo lakše i mobilnije i nadam se da će naći primjenu u policiji, ne samo kod nas, već širom svijeta – rekao je Ristić.

Dodao je da za ovu godinu pripremaju i drugu generaciju pištolja “RS9 vampir”. Iza ove kompanije je izazovna, ali veoma uspješna godina.

– Na sajmu u Egiptu pokazali smo se u najboljem svjetlu. Prvi put smo naše vozilo “Despot” prestavili izvan granica Balkana. Osvojili smo nova tržišta i dogovorili se o poslovima s novim klijentima – istakao je Ristić.

Govoreći o izgradnji fabrike namjenske industrije na području Banjaluke, Ristić je rekao da bi sva dokumenta trebalo da budu spremna do kraja mjeseca, a nakon toga trebalo bi da počne izgradnja i opremanje objekta za liniju za proizvodnju municije namijenjene inostranom tržištu.

– Projekat je završen. Riječ je o još jednoj liniji za proizvodnju municije. S obzirom na to da je iz dana u dan sve veća potražnja u svijetu za municijom odlučili smo da zajedno sa Vladom RS investiramo u tu oblast. Tražimo adekvatnu lokaciju u okolini Banjaluke, radnu snagu već imamo osposobljenu. Nadam se da ćemo zaposliti oko 300 radnika. Projekat traje dvije godine, tako da ukoliko sve bude išlo po planu, u januaru 2024. godine bi počela proizvodnja – pojasnio je Ristić.

U ovoj kompaniji konstantno imaju otvorene konkurse za zapošljavanje, a Ristić naglašava da im je potrebna kvalitetna radna snaga, jer to je resurs bez kojeg nema uspjeha.