Početna Crna hronika Bh. graničari zaplijenili tonu duhana i 700 kutija Marlbora

Bh. graničari zaplijenili tonu duhana i 700 kutija Marlbora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici Granične policije BiH zaplijenili su u Bijeljini više od tone duhana u listu, a na na graničnom prelazu u Velikoj Kladuši spriječeno je krijumičarenje 700 kutija cigareta “marlboro”.

Zaplijenjeni duhan otkriven je u prikolici napuštenog vozila na području Bijeljine, a u vezu sa ovim događajem dovodi se višeo soba sa područja BiH, saopšteno je iz Granične policije.

U toku je dalji rad na ovom slučaju, koji se dogodio u subotu, 8. juna, te pronalasku osoba za koje postoji sumnja da su počinile krivično djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cigarete “marlboro”, akciznih markica BiH, otkrivene su juče na izlasku iz BiH prilikom kontrole tojote slovenačkih registarskih tablica.

U saopštenju je navedeno da su policijski službenici obavili detaljan pregled vozila u kojem su bile sakrivene cigarete i to korištenjem endoskopa – uređaja kojim se omogućava optički pregled teško dostupne unutrašnjosti vozila, koji je Graničnoj policiji doniran.

Tojotom je upravljao dvadesetsedmogodišnji državljanin BiH H.T. koji je uhapšen i protiv njega će Tužilaštvu BiH biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje, dok su cigarete privremeno oduzete.

Nezavisne

ASHA prodaja vozila