Početna Biznis Bh. firma nudi rješenja iz robotike i automatizacije, narudžbe počele stizati i...

Bh. firma nudi rješenja iz robotike i automatizacije, narudžbe počele stizati i iz EU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Metron je inovativna, mlada i razvojno orijentirana kompanija čija je osnovna djelatnost pružanje usluga iz oblasti robotike i automatizacije, a koja nudi cjelokupno rješenje određenog proizvodnog procesa, kojeg vlasnik želi automatizirati ili robotizirati kako bi krajnji proizvod bio što kvalitetniji.

Ova mlada i inovativna firma do sada je ostvarila saradnju s velikim brojem kompanija u BiH, što je dokaz da su bh. firme spremne za modernizaciju svojih proizvodnih procesa, a uz tim Metrona lakše im je doći do željenih rješenja.

Metron ekipa, koja je odgovorna za automatizaciju i robotiku, pružila je rješenja za velika imena u automobilskoj industriji.

 Pomažemo klijentima u okviru povećanja produktivnosti, inovacija i konkurentnosti na globalnom tržištu. Projektujemo, gradimo, proizvodimo, montiramo, programiramo cjelokupna rješenja iz oblasti robotike ili industrijske automatizacije. Nudimo cjelokupno rješenje određenog proizvodnog procesa, kojeg klijent želi automatizirati ili robotizirati kako bi krajnji output bio što kvalitetniji i kako bi zadovoljavao standarde zemalja u koje se izvozi – kažu iz ove kompanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba imati u vidu da uglavnom automatizaciju i robotizaciju potražuju velike proizvodne kompanije i one manje koje su postale svjesne prednosti napredne tehnologije.

– Nudimo rješenje cijelog jednog proizvodnog procesa, proizvodne linije, odnosno, onog dijela koji stvara usko grlo. To je za našu ciljnu grupu mnogo važno: uklanjanje uskog grla. Želimo naglasiti da je Metron inovativna, mlada i razvojno orijentirana kompanija koja je zasnovana na osnovu godina iskustva u polju industrijske automatizacije i proizvodnih procesa – ističu iz kompanije.

Nude savjetovanje kupcima u svrhu razvoja i implementacije projekata koristeći stečeno znanje po principu “ključ u ruke“. Kompaniji trenutno ne manjka klijenata, kako na domaćem, tako ni na inozemnom tržištu.

– Do sada smo sarađivali sa mnogim bh. kompanijama a od nedavno smo  prisutni i na na tržište EU odakle su počele dolaziti već prve narudžbe. Međutim, ono što je bitno naglasiti je da su bh. kompanije otvorene ka uvođenju inovacija i inovativnim procesima. Mnogo su otvorene ka inovativnim procesima. Više se ne boje da će robot ‘ukrasti’ radno mjesto čovjeku jer, prosto, neće. Samo mu može olakšati – navode iz Metron.

A benefiti od uvođenja robotizacije i automatizacije su ogromni i vidljivi jako brzo. Kompletan proces proizvodnje je ubrzan, manje je grešaka, a radnicima je posao olakšan.

Veća brzina dolaska od inputa do outputa, kvalitetniji proizvod, jer robot je precizan i rijetko griješi. Najbitnije kompaniji je to da je njihov kupac zadovoljniji, da su im se smanjili troškovi, da su ljudima potrebne edukacije u koje firme sada ulažu, jer kvalitetan proizvod mijenja finansijsku strukturu.

– Pozitivni rezultati vidljivi su jako brzo, a očituju se u smanjenju troškova, smanjenju zaliha sirovina, materijala i gotovih proizvoda, smanjenju ozlijeda na radu, povećanju proizvodne norme optimizacijom procesa, povećanju produktivnosti, uklanjanju zastoja, povećanju sigurnosti i ergonomije radnih mjesta, povećanju kvalitete proizvoda, zadovoljstva kupaca i brže naplate potraživanja. Prepoznavanje proizvodnih dijelova i njihovo pravovremeno aktiviranje povećava kvalitetu proizvoda. To je jedna od prednosti našeg gotovog proizvoda – zaključuju iz kompanije Metron.

Specijalizirali su se na polju:

  • robotskog zavarivanja
  • izrade specijalnih mašina prema zahtjevima kupaca
  • robotskih aplikacija: paletiziranja, opsluživanja mašina, bušenja, glodanja i dr.
  • PLC programiranja
  • SCADA sistema
  • Industrijskog dizajna
  • CNC obrada metala

biznisinfo.ba