Početna Svijet Bh. državljanin osumnjičen da je htio zadaviti trudnu djevojku deportovan iz SAD

Bh. državljanin osumnjičen da je htio zadaviti trudnu djevojku deportovan iz SAD

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milorad Stanivuković (34) iz Bosne i Hercegovine optužen je da je pokušao zadaviti svoju trudnu djevojku u SAD-u, ali su ga tamošnje vlasti odlučile deportovati.

Optužbe za teški napad i nasilje u porodici protiv Milorada Stanivukovića odbačene su prošle sedmice na Okružnom sudu Noks u Roklandu u američkoj saveznoj državi Mejn.

Kako pišu lokalni mediji, optužbe su odbačene nakon što je Stanivuković deportovan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milorad Stanivuković, koji je živio u mjestu Kašing end Houp, uhapšen je 11. februara.

Nasilje u porodici navodno se desilo u aprilu 2018. godine u mjestu Voren, ali žrtva nije prijavila zločine u to vrijeme. Umjesto toga, Kancelarija šerifa okruga Noks počeo je istragu nakon što je žrtva podnijela izjavu u kojoj traži zaštitu od zlostavljanja svog momka Stanivukovića.

Sud je to naredbu odobrio u januaru.

“Žena je policiji u narednom razgovoru rekla da ju je bacio na krevet i pokušao je zadaviti dok je molila za svoj život i život svog nerođenog djeteta”, navodi se u policijskom izvještaju, kojeg je Kancelarija šerifa uputila u Okružnom sudu Noks.

Žena je tada bila u šestom mjesecu trudnoće.

Rekla je da ju je takođe bacio na namještaj kao da je krpena lutka. U drugom incidentu, on ju je, navodno, napao i bacao namještaj po kući.

Stanivuković je bio imigrant iz Bosne i Hercegovine.

Okružni tužilac Nataša Irving izjavila je da je Agencija za imigraciju i carinsku upravu (ICE) odvela Stanivukovića u pritvor dan nakon njegovog prvog pojavljivanja u sudnici u Roklandu.

Irving je rekla da njena kancelarija nije obavijestila ICE o njegovom hapšenju.

Optužbe bi mogle da budu ponovo podignute protiv Stanivukovića ukoliko se on vrati u Sjedinjene Američke Države.

ASHA prodaja vozila