Početna Prijedorski region BEZ SAGLASNOSTI NA NOVO ZADUŽENJE “AUTOTRANSPORTA”

BEZ SAGLASNOSTI NA NOVO ZADUŽENJE “AUTOTRANSPORTA”

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević povukao je sa dnevnog reda današnje sjednice Skupštine grada prijedlog odluke o davanju saglasnosti o zalaganju imovine grada za kreditno zaduženje “Autotransporta”.

Ovo javno preduzeće zatražilo je saglasnost grada za reprogram postojećih kreditnih obaveza i zalaganje imovine grada za zaduženje kojim bi se objedinila tri kredita u jedan s povoljnijim uslovima, ali su odbornici Skupštine grada Prijedora zatražili da se ova tačka povuče, a da preduzeće idući put uz ovu tačku dostavi detaljnije informacije i o ovom aranžmanu i o stanju poslovanja.

Na sjednici su donesene odluke o izboru prioritetnih oblasti za finansiranje projekata udruženja i fondacija za 2022. godinu, o mrtvozorstvu i o upisu ograničenja prava svojine, te jedan akt prostornog planiranja. Odbornici su se upoznali o informacijama o stipendiranju učenika i studenata u školskoj 2020/21. godini i nagrađivanju najuspješnijih nastavnika i učenika, o radu i utrošku sredstava sportskih klubova u 2020. godini i o školskoj 2020/21. godini sa prijedlogom mjera za poboljšanje vaspitno-obrazovnog procesa.

kozarski