Početna BiH Bez razmišljanja spasio ženu i dijete iz stana u plamenu

Bez razmišljanja spasio ženu i dijete iz stana u plamenu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U moru loših vijesti usljed pandemije korona virusa koja vlada u BiH i svijetu, pozitivna priča dolazi iz Zenice, gdje je hrabri policajac evakuisao dvije osobe iz stana u kojem je izbio požar.

Riječ je o Asimu Džidiću, pripadniku Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koji je još jedan pokazatelj da građani ovog kantona mogu mirno spavati.

U naselju Makovi, gdje i policajac Džidić, takođe, živi, juče je oko 14 časova izbio požar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je ispričao, nalazio se na balkonu kada je uočio plamen u susjednom stanu.

– Odmah sam pozvao vatrogasce.Čuo sam kako žena koja živi u tom stanu, poziva u pomoć.Odmah sam ušao u stan, u kojem je u jednoj prostoriji gorjela odjeća i dio namještaja, i zatekao ženu s djetetom od oko pet godina, kako plaču – govori Džidić.

Odmah je priskočio u pomoć te ženu i dijete izveo iz stana, a potom se vratio da gasi požar.

– Uskoro je došao i komšija pa smo, onda, krenuli da zajedno gasimo požar. Uspjeli smo, srećom, ugasiti vatru do dolaska vatrogasaca i spriječiti da se proširi na ostale dijelove stana – govori Džidić.

Policajac kaže da su mu komšije zahvalile na ovom požrtvovanom činu i, kako kaže, nakon ovog burnog dana, kao da se ništa nije dogodilo, otišao je na posao da ponovo bude na usluzi građanima.

Uzrok požara

Kako se nezvanično saznaje, najvjerovatnije je uzrok požara kratak spoj ili neispravan električni aparat s obzirom na to da je zatečen fen koji je izgorio, koji je, navodno, zapalio odjeću i dio namještaja. U stanu je tom prilikom pričinjena materijalna šteta.