Početna Humanost Bez operacije i 7.000 KM Bego Seferović mogao bi završiti u kolicima

Bez operacije i 7.000 KM Bego Seferović mogao bi završiti u kolicima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Begi Seferoviću Prijedorčaninu sa adresom u Sanskom Mostu potrebna je operacija kičme, jer mu prijeti opasnost da ostane u invalidskim kolicima. Kičma mu je oštećena, što je, kako nam je rekao, posljedica fizičkog maltretiranja tokom rata u radnom logoru u Gradačcu, kada je imao 17 godina.

Za operaciju koja mu je neophodna i koju bi trebalo uraditi u Hrvatskoj, potrebno mu je 7.000 KM, koje nema. Stoga su njegovi prijatelji putem Facebooka pokrenuli akciju prikupljanja pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bio sam na jednoj operaciji donjeg dijela kičme u Bihaću, ali treba mi druga, jer se degeneracija pojavila više. To je posljedica rata. Bio sam maloljetni borac. Sa 17 godina bio sam u radnom logoru u Gradačcu. Prošao sam maltretiranja, udaranja… Poslije rata rijetko me boljelo, pa onda sve češće, dok nisam pao. Ustanovljeno je oštećenje, kao neka degeneracija, i rečeno da je to posljedica tog maltretiranja. Zaboli me i kad kihnem – kazao je Bego, koji se od 2000. godine liječi i od PTSP-a.

Ističe da je zbog ovoga onemogućen i da radi, a po zanimanju je varilac, što je posao koji voli.

– Nemam posao. Živimo u alternativnom smještaju. To što sam bio u vojsci nemam ništa. Imam ženu i dijete, koje je treći razred osnovne škole. Operacija bi mi pomogla da ne ostanem u kolicima. U Hrvatskoj bi se radila, jer imaju modernija sredstva – dodao je Seferović.

Pomoći mu se može uplatom na račun u Novoj banci Banja Luka broj 5556000026935745, a za uplate iz inozemstva broj je BA395550000041848437.

 

Avaz

cera - Bez operacije i 7.000 KM Bego Seferović mogao bi završiti u kolicima