Početna BiH Bevanda opet blokirao izdvajanje novca za izbore, on poručuje: To su zlonamjerne...

Bevanda opet blokirao izdvajanje novca za izbore, on poručuje: To su zlonamjerne tvrdnje

Ovo je već drugi put da Bevanda direktno blokira da Vijeće ministara izdvoji sredstva za izbore

Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda nije dao podršku da se izdvoje sredstva iz akumuliranog viška novca iz prethodnog perioda za pripremu i održavanje izbora u oktobru na što su prethodno pozvale i ambasadori Kvinte.

Podsjetimo, ponovno stavljanje ove odluke na dnevni red zatraženo je jučer na sastanku ambasadora EU-a, OSCE-a i država Kvinte s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom i Biserom Turković, ministricom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i zamjenicom predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Ovo je već drugi put da Bevanda direktno blokira da Vijeće ministara izdvoji sredstva za izbore.

Bevanda je povodom ovih tvrdnji reagovao saopštenjem za javnost kojeg prenosimo u cjelosti:

“Tijekom trajanja današnje sjednice Vijeća ministara BiH u medijima se pojavila informacija da sam blokirao donošenje odluke o financiranju općih izbora. Od same činjenice da se vijest pojavila dok je sjednica još trajala važnije je što je u javnosti objavljena netočna, neprovjerena i zlonamjerna informacija.

Naime, na današnjim sjednicama odbora, koji su stalna tijela Vijeća ministara i u čijem radu sudjelujem, kao ni na samoj sjednici Vijeća ministara nije bilo ni riječi o financiranju izbora niti je takva odluka bila tema rasprave.

Zbog svega toga izražavam posebno zadovoljstvo što je danas jednoglasno usvojen Dokument okvirnog proračuna za razdoblje 2022—2024. godinu čime je ispunjen zakonski preduvjet da Vijeću ministara vrlo brzo iz Ministarstva financija i trezora BiH dostavimo Proračun institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2022. godinu kako bi započela procedura njegova usvajanja.

Ministarstvo financija i trezora i ja osobno nastavljamo raditi sukladno Ustavu i zakonu u vjeri da samo tim putem možemo doprinijeti boljitku u BiH i neometanom funkciniranju svih institucija“, izjavio je ministar Bevanda.