Početna Vijesti Beton se uklanja sa obale Une

Beton se uklanja sa obale Une

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić nakon jučerašnje obustavljene nelegalne gradnje na Uni je kazao da će svi nelegalni objekti na obalama Une biti srušeni.

“Ovo je bilo još jedno u nizu brojnih kršenja federalnog Zakona o vodama na području koje se skoro pa svakodnevno dešavaju na područjima opština Bihać i Bosanska Krupa. Prema Federalnom Zakonu o vodama u području vodnog dobra – pojasu širine 15 metara od obale Une, ne smije biti gradnje”, objavila je Eko akcija.

Grad Bihać objavio je da je juče prijavljeni slučaj narušavanja obale rijeke Une u bihaćkom naselju Pritoka, na koji je promptno reagovala Služba za inspekcijske poslove Grada Bihaća, zaustavila radove i naložila uklanjanje, a o kojem je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Bihać govorio i gradonačelnik Šuhret Fazlić i tom prilikom investitora pozvao na odgovorno postupanje, tj. da sam ukloni bespravnu građevinu, dobio je svoj epilog.

“Vlasnik zemljiša postupio je odgovorno i u skladu sa zakonom te samostalno pristupio ukljanjanju betonske ploče koju je juče izgradio na obali Une, uz izvinjenje Gradu i građanima Bihaća. Ovim putem još jednom pozivamo građane da nadležnoj Službi za inspekcijske poslove prijave svaki oblik nelegalne gradnje, a posebno devastaciju obala rijeke Une, što će biti fokus djelovanja u narednom periodu. Zajedničko djelovanje institucija i odgovornih građana jedini je način za očuvanje prirodnih i turističkih resursa grada Bihaća”, rekli su iz Grada Bihaća.

ASHA prodaja vozila