Početna Crna hronika Bespravno sjekli šumu, šteta blizu 54 hiljade KM

Bespravno sjekli šumu, šteta blizu 54 hiljade KM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čineći krivična djela omogućili bespravnu sječu drvnih sortimenata

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, 29.10.2020. godine, podnijeli su izvještaj protiv lica G.T. i D.D. iz Novog Grada, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Zloupotreba položaja odgovornog lica“ i „Nesavjestan rad u službi“.

Osumnjičeni G.T. se tereti da je kao odgovorno lice Šumske uprave u Novom Gradu, u periodu od 2019. do marta 2020. godine, prekoračivši granice svog ovlaštenja, vršio doznaku stabala za sječu koja nisu pripadala kategoriji za doznaku i sječu, te vršio netačan i nezakonit premjer doznačenih stabala, tako da se količina doznačenog drveta razlikovala od stvarne količine evidentirane u knjizi doznake, čime je počinio krivično djelo „Zloupotreba položaja odgovornog lica“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni D.D. se tereti da je počinio krivično djelo „Nesavjestan rad u službi“ na način da je kao radnik Šumske uprave u Novom Gradu, u periodu od aprila do novembra 2019. godine, svjesnim kršenjem zakona i drugih propisa i očiglednim nesavjesnim postupanjem, vršio primanje stabala bez doznake koja je potom nezakonito doznačio žigom, nije uredno označio panjeve doznačenih stabala, te vršio prijem drvnih sortimenata bespravno pojsečenih stabala koja nisu imala žig doznake, a za koje je zakonski bio obavezan podnijeti prijavu za šumsku štetu, te novlašteno dozvolio promet drvnih nepropisno označenih sortimenata.

Izvršenjem krivičnih djela od strane osumnjičenih lica, nastupila je bespravna sječa drvne mase u količini od 436,19m³ i prouzrokovana materijalna šteta Šumskom gazdinstvu Prijedor u iznosu od 53.228,58 KM.

ASHA prodaja vozila