fbpx

Besplatni zagrljaji u Sanskom Mostu

U okviru projekta “re:Generacija”, mladi aktivisti iz Sanskog Mosta danas na gradskim ulicama dijelili su besplatne zagrljaje i to po imenima različitih etničkih skupina da bi ustanovili imaju li i u kojoj mjeri građani predrasude i jesu li spremni prihvatiti zagrljaj od pripadnika bilo koje etničke grupe.

Projekt Američke agencije za međunarodni republikanski institut u BiH i udruženje “Magacin Kabare”, ima za cilj educirati i motivirati mlade širom Bosne i Hercegovine da zagovaraju pomirenje i suživot svih naroda, naročito među mlađim generacijama.

Mladi ambasadori pomirenja iz deset bh. gradova, koji su u prvom dijelu projekta pokazali najviše afiniteta za osmišljavanje i provođenje društveno odgovornih aktivnosti, dobili su zadatke da osmisle događaje kroz koje će utjecati na podizanje svijesti o pomirenju u svojim sredinama, ali i izvan njih.

Osim ovog događaja u Sanskom Mostu, slična akcija upriličena je u petak u Prijedoru, gdje je oko 40 građana na glavnom trgu pjevalo čuveni hit grupe EKV “Ovo je zemlja za nas”, dok će slične aktivnosti u narednom periodu biti organizirane i u drugim bh. gradovima.

Sve ovo organizira se u cilju podizanja svijesti o suživotu, pomirenju i prijateljstvu među svim etničkim grupama u BiH, a posebno među mladim generacijama, saopćili su organizatori.

Avaz

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila