Početna Prijedorski region BESPLATNI UDŽBENICI ZA ROMSKU DJECU

BESPLATNI UDŽBENICI ZA ROMSKU DJECU

Gradska uprava Prijedora  i ove godine obezbijedila je udžbenike za romsku djecu koja pohađaju osnovnu i srednju školu. Školske komplete dobilo je 56 učenika. Ovo je za romske porodice, kako su i sami istakli, značajna pomoć.

Ovo je od velikog značaja, jer većina Roma živi siromašno. Mnogi su nezaposleni tako da tih stotinjak maraka koje je grad Prijedor obezbijedio  za svakog učenika je od velikog značaja za svaku romsku porodicu zbog čega u ime Udruženja Roma želim da se zahvalim gradskoj upravi – rekao je Ramo Salešević, predsjednik udruženja Roma Prijedor.

Gradonačelnik Prijedora, Dalibor Pavlović istakao je da grad Prijedor vodi računa o nacionalnim manjima i ove godine za njih je u budžetu obezbijeđeno  80.000 KM.

– Najveća nacionalna manjina u Prijedoru su Romi koji broje oko 750 stanovnika . Grad je odlučio da  ove godine obezbijedi sredstva za nabavku udžbenika za sve osnovce i srednjoškolce koji ne podliježu nabavci knjiga sa republičkog nivoa- rekao je Pavlović dodajući da gradska uprava ima dobru saradnju sa Udruženjem Roma u Prijedoru .

kozarski.com

ASHA prodaja vozila