Početna Biznis Besplatna škola za programiranje i IT

Besplatna škola za programiranje i IT

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U banjalučkom Američkom Kutku počinju kursevi koji se bave programiranjem i IT temama.

Program je u potpunosti besplatan i za cilj ima edukavati ali i pomoći prilikom zapošnjavanja nezaposlenim osobama i omladini.

Neki kursevi će trajati par mjeseci i predavanja će biti organizovana jednom ili dva puta sedmično, dok će drugi biti intenzivniji i organizovani u stilu bootcamp-a, odnosno trajati samo dan ili dva. Svi zainteresovani mogu da pronađu našu Facebook stranicu (@personaldevelopmentprogrambl) ili Američki kutak (@American.Corner.Banja.Luka), gdje će biti postavljene sve informacije o budućim i trenutnim krusevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva predavanja će biti u Američkom Kutku u Banjaluci (Kralja Petra I Karadjordjevica 115), a sve do kraja 2019. godine obrađivaće se sljedeće teme:
‘’Uvod u digitalni marketing’’
‘’Veb programiranje za početnike: HTML, CSS i Java’’
‘’Uvod u Microsoft Office paket i online alate’’
‘’Kako tehnologija mijenja tržište rada i koje vještine će vam biti potrebne u budućnosti’’
‘’Kako da otvorite svoju kompaniju- osnovni koraci’’
‘’Optimizacija sajtova za male i srednje kompanije’’.
Tim povodom smo razgovarali sa Lelom Draganić, inicijatorom otvaranja škole i predavačicom.
Kaže nam da se se program zove Personal Development Program (PDP) i da je izrastao iz niza besplatnih obrazovnih aktivnosti koje je trenutni tim iza PDP-a organizovao sa Američkim Kutkom u Banjaluci u proteklih par godina.
“Nakon što smo vidjeli da postoji konstantno interesovanje za programe koji se bave IT temama i namijenjeni su početnicima, odlučili smo kreiramo niz kurseva na različite teme uz pomoć tima iz Smart Office Coworking prostora (smartoffice.ba) i Američkog kutka. Svi kursevi su apsolutno besplatni i namijenjeni početnicima- srednjoškolcima, studentima, nezaposlenim licima i preduzetnicima koji nisu imali priliku da se obrazuju ili rade u IT sektoru. Kursevi i jesu početnog nivoa kako bi učesnici imali priliku da nauče više o IT trendovima koji ih interesuju i karijerama u tom polju”, ističe Draganić I dodaje da su do sada dobili sjajne povratne informacije od učesnika kojima su neke od tema pomogle da uzmu u razmatranje poslove i karijere za koje nisu ni znali da postoje, ali i da shvate da vještine koje im mogu omogućiti bolju budućnost nisu nedostižne i da su u potpunosti u okviru njihovih mogućnosti.

Cilj svakog kursa i predavanja, pojašnjava nadalje, jeste da učesnike uvede u navedenu temu, prenese im osnovna znanja i vještine kako bi imali bolju ideju o čemu se radi ali i znali kako dalje da se usavršavaju i izučavaju šta ih interesuje. Takođ žele, kaže draganić, da pokrenu razgovor o tome koje vještine će biti potrebne zaposlenicima u budućnosti s obzirom na brzinu sa kojom tehnologija mijenja moderno tržište i način rada, ali i da malim i srednjim kompanijama pruže priliku da nauče kako im moderna tehnologija može pomoći da povećaju i unaprijede svoj biznis.
“Ideja iza našeg programa nije da polaznike pretvori u eksperte kada su u pitanju teme koje obrađujemo, već da im pruži prvi korak i da ih uvedemo u tematiku na takav način da mogu da odluče da li bi željeli da ostvare karijeru u tom polju. Takođe, određeni kursevi su namijenjeni malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima kojima su potrebne dodatne vještine u marketingu i IT-u kako bi mogli da unaprijede i povećaju svoje kompanije”, naglašava Draganić.

Dental Studio Prijedor