Početna Prijedorski region BESPLATNA ŠKOLA STRIPA U PRIJEDORU

BESPLATNA ŠKOLA STRIPA U PRIJEDORU

U Prijedoru je danas organizovana besplatna škola stripa, koju su oragnaizovali Narodna biblioteka „Ćirilo i Metodije“ i udruženje strip autora i ljubitelja stripa „Deveta dimenzija“. Riječ je o jednodnevnoj školi u kojoj su se polaznici mogli upoznati sa ovom vrstom umjetnosti.

Od iskusnih akutora polaznici škole mogli su da nauče o kompoziciji stripa, kako da crtež prati scenario stripa, kako da svoje ideje ukomponuju i prenesu na papir.

“Strip je zastupljen i više nego mislimo ili što se vidi u medijima. Na radionicama koje organizujemo širom RS imamo puno dječaka i djevojčica. Njihove radove objavljujemo u našem časopisu „Parabelum“. Imamo i jako puno talentovanih starijih crtača, čije smo radove i albume takođe objavili”, rekao nam je Zoran Pejić, predsjednik „Devete dimenzije“.

U prijedorskoj biblioteci se nadaju da će ova škola prestasti u tradiciju.

– “Zainteresovanost je bila izuzetna, ali zbog epidemiološke situacije nismo mogli primiti sve zainteresovane, pa se nadamo da će se škola stripa ponoviti već početkom naredne godine”, izjavila je Gordana Vila, v.d. direktora biblioteke „Ćirilio i Metodije“.

U ovoj ustanovi kulture najavili su da će 1.decembra biti objavljeni rezultati konkursa za izbor publikovanih djela zavičajnih pisaca.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila