Početna Prijedorski region Beskontaktni toplomjeri za sve prijedorske osnovne i srednje škole

Beskontaktni toplomjeri za sve prijedorske osnovne i srednje škole

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Prijedor i Udruženje “Program Prijedor” iz Trenta obezbijedili su beskontaktne toplomjere za sve prijedorske osnovne i srednje škole.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas prilikom uručivanja toplomjra da je akcija provedena u cilju prevencije oboljenja od virusa korona.
– Svima koji ulaze u škole biće kontrolisana temperatura, da bismo spriječili moguć prenos virusa korona sa jedne osobe na drugu – dodao je Đaković.
On se ujedno zahvalio prijateljskom gradu Trento koji je finansijski podržao ovu aktivnost preusmjeravajući niskorišćena sredstva iz drugih projekata u okviru ove saradnje.
Predstavnik Udruženja “Program Prijedor “Slađana Miljević je pojasnila da su se na ovaj korak odlučili imajući u vidu da zbog aktuelne pandemije virusa korona nije realizovano više planiranih projekata.
– S obzirom da ove godine nije moguća fizička razmjena učenika iz Prijedora i Trenta, odlučili smo da sredstva namijenjena za to preusmjerimo za nabavku beskontaktnih toplomjera za osnovne i srednje škole – rekla je Miljevićeva.
Toplomjeri su danas uručeni predsjednicama aktiva direktora osnovnih i srednjih škola Sanji Munjiza i Valentini Sovilj.
-Ova donacija od velikog je značaja za obrazovne ustanove, istakla je Soviljeva podsjetivši da Prijedor i Trento već dugi niz godina imaju uspješnu saradnju.
– Velika je stvar kada znate da neko misli na vas i da su to prijatelji i u dobru i u zlu. Zahvaljujem se Gradu Prijedoru, ali i prijateljima otvorenog srca iz Trenta – istakla je ona.
Vrijednost donacije je oko 5.000 KM. Od toga, Grad Prijedor je obezbijedio oko 1.000 KM, a preostala sredstva Udruženje “Program Prijedor”.

prijedorgrad.org

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ASHA prodaja vozila