Početna Prijedorski region BERBA JAGODA U PUNOM ZAMAHU Dnevnice od 50 do 70 KM

BERBA JAGODA U PUNOM ZAMAHU Dnevnice od 50 do 70 KM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sezona berbe jagode u punom je jeku. Roda ima, a srećom ima i sezonskih radnika koji će to da oberu. Dnevnice se kreću od 50 do 70 KM, a dob berača kreće se od srednjoškolaca do penzionera.

Radno je i u zasadima porodice Jović. Sa jagodama su krenuli 2015. Od tad su im poplave dva puta znale uništiti dio zasada. Ali nisu odustali, i svake godine šire proizvodnju. Rodom su zadovolјni, iako bi on bio i veći da se vremenske prilike ponovo nisu poigrale sa voćarima.

–  Imajući u vidu da je i ovaj put kasnog prolјećnog mraza, kao i da kasni vegetacija, prinosi su manji nego proteklih godina. Ali u principu smo zadovolјni. Ne treba čovjek biti nezadovolјan. Beremo već 20 dana, i najvjerovatnije će berba trajati još dvadesetak dana – kaže Dalibor Jović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prodati se može. Dio roda uzme „Prijedorčanka”, dok se dio proda direktno na tržište. A najbolјa reklama je kvalitet. Ovo je grana voćarstva koja obećva, i iz godine u godinu površie pod jagodom u Prijedoru rastu.  Svemu tomu pomaže i podrška Zadruge „Kooperativa“.

kozarski.com