Nezavisni kandidat za Predsjednika RS Ivan Begić otvoreno o opoziciji i vlasti, o tome zašto misli da je od jedinstva opozicije ostalo “samo J”. Govori o danima kada mu je bilo najteže, te ko mu je došao na vrata da ga ohrabri da nastavi dalje.

“Kada sam odlučio vratiti se u politiku zahvaljujući podršci javnosti koji su mi rekli da stvari iz mog privatnog života ne treba da utiču na moj politički rad, kada sam vidio koliko Banjaluka, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina mogu biti normalna sredina, evropska sredina, onda sam zvao ljude iz PDP-a. Nisu mi se javili do dan danas. Onda sam odlučio da se kandidujem. Mnogi su se šokirali kad sam im javio da ću biti kandidat za potpredsjednika Republike Srpske. Oni vide da imam najozbiljnije šanse da prođem na tu funkciju”, kazao je Begić.

“Za mene nema razlike između Milorada Dodika i Jelene Trivić, kako god to zvučalo. U mnogim njihovim nastupima i nacionalističkim retorikama, ali i u smislu funkcije koju obavljaju. Ko god bio predsjednik RS ja želim da imam formalnu saradnju. Ukoliko to bude Milorad Dodik sa nekim svojim sumanutim politikama, ja ću biti najveća opozicija u Palati Republike. Ukoliko to bude Jelena sa nekim svojim sumanutim nacionalističkim politikama, i njoj ću biti opozicija. A ukoliko to budu normalni dijalozi, ja ću lobirati u Zagrebu i Beogradu da oni u Banjaluci izgrade bolnicu.”

Cijeli intervju poslušajte u Buka podcastu: