fbpx

Begić u rodnom gradu: Ne vodi se grad gledanjem u nebo i moleći se da kiša prestane!

Ivan Begić, aktivista i predsjednik Mladih demokratskog progresa Banjaluka, inače rodom iz Prijedora danas je oštro kritikovao prijedorsku vlast zbog nezavršenog nasipa u naselju Gomjenica.

Ne vodi se grad na način da sa svakom kišom kao Indijanci igrate kolo i gledate u nebo moleći se da prestane kiša, već podižući nasipe i dajući koncesiju da se vadi šljunak iz rijeke Sane i produbljuje korito. Kod nas stogodišnje poplave, a dešavaju se svakih pet godina. Koji kalendar koristite, rekao je Begić.

Poslije katastrofalnih majskih poplava 2014.godine odlučeno je da se intenziviraju radovi na podizanju nasipa i odbrane plavnih područja u Prijedoru. Tada je raspisan tender, potom sklopljen ugovor sa izvođačem radova za izgradnju nasipa u naselju Gomjenica. Čvrsto uvjeravajući izvođača radova, tadašnji načelnik Odjeljena za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Radan Vukadinović izdao je nalog da se otpočne sa radovima. Međutim izvođača radova na terenu dočekala je sjekira i prijetnje ukoliko počne sa radovima. U pitanju su bili neriješeni imovinsko-pravni odnosi, iako su iz Gradske uprave tvrdili da je sve riješeno.

To je rezultiralo plavljenjem domaćinstava u prijedorskom naselju Gomjenica prethodnih dana.

Gradonačelniče, mi nismo tražili da kupite automobil od 127 000KM, niti smo tražili bacanje milion maraka godišnje na dvoranu Urije koja nikad neće biti završena, niti smo tražili da kupujete tepih od 30 000 KM, tražili smo da napravite nasipe i zaštitite grad od poplava sa svakom kišom, komentarisao je Begić.

Smjenjen sa načelničke, a dodjeljenja mu savjetnička funkcija

Nakon što je u Prijedoru bio niz smjena i peripetija oko Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove, poslije smjene Radana Vukadinovića, potom Tihomira Timarca na to mjesto dolazi Zlatko Ritan. Nakon gubljenja skupštinske većine Ritan ostaje bez načelničke pozicije, ali naravno da ne ostaje bez fotelje već sjeda u savjetničku.

Kao građevinac odgovorno tvrdim da je vlast na čelu sa DNS-om uništila putnu infrstrukturu u gradu Prijedoru, pogledajte kako voda ide ulicama sa svakom kišom, jer ne postoje putni jarci, odnosno grabe, o udarnim rupama je suvišno i pričati, nastavlja Begić sa kritikom.

Begić ne odustaje od dežurne apoteke

Nakon što je Begić prošle godine aktuelizovao pitanje dežurne apoteke u Prijedoru skupština je donijela odluku da se ide sa inicijativom ka Narodnoj skupštini Srpske sa zahtjevom za izmjene i dopune Zakona o apotekarskoj djelatnosti, što se nikada nije dogodilo.

Skupština izglasa PDPov prijedlog da svako novorođenče dobije 100 KM od Gradske uprave, to nikad ne realizuju. Izglasaju da idu prema Narodnoj skupštini sa prijedlogom, prijedlog nikada ne ode. Čemu onda služi skupština? I što se Gradonačelnik čudi što je izgubio većinu. Mene ako lično pitate zagovarati ću u svojoj Partiji da se ide u opoziv Đakovića, zaključuje Begić.

 

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila