Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović stigao je u Washington gdje će prisustvovati Molitvenom doručku koji organizuje američki predsjednik Joe Biden.

Bećirović se javnosti obratio ispred zgrade Kongresa Sjedinjenih Američkih Država.

“Ovdje u Washingtonu ispred Kongresa želim podsjetiti da sam ljudima obećao da će prve moje dvije posjete biti u Washingtonu i Briselu. To obećanje realiziram u cjelosti. To su dva najvažnija grada za našu zemlju i ovom posjetom to potvrđujem i naglašavam”, poručio je.

Naglasio je kako se mora ojačati savezništvo između SAD-a i BiH.

“U narednim danima imat ću brojne sastanke sa američkim zvaničnicima u Bijeloj kući, Pentagonu i sa američkim senatorima. Želim jačati američko-bosansko savezništvo i prijateljstvo. To savezništvo moramo produbiti i ojačati. To je od izuzetnog značaja za naše ljude i zemlju. Svom snagom ću raditi na ostvarivanju strateških ciljeva, a to su članstvo u NATO-u i EU”, rekao je član Predsjedništva BiH.

Na kraju, Bećirović je poručio kako država mora biti važnija od bilo koje stranke ili pojedinca.

“Želim ojačati ostvarena prijateljstva, graditi nova i čuvati ponos naše domovine. Nastavit ću povlačiti poteze koji su dobri za našu pa čak i kad nisu dobri za mene. BiH je važnija od bilo kojeg pojedinca iz stranke. Moramo prepoznati opasnosti i odgovoriti hrabro, pametno i odlučno. Živjela Bosna i Hercegovina”, zaključio je član Predsjedništva BiH Denis Bećirović.