Mehmed Baždarević je bio selektor reprezentacije BiH od 2014. do 2017. godine

U jeku priče oko eventualne smjene Dragana Stojkovića Piksija na mjestu selektora fudbalske reprezentacije Srbije, oglasio se i nekadašnji selektor bh. tim, koji je istakao da bi prihvatio ponudu za klupu „orlova“.

Srbije je već nakon grupne faze takmičenja eliminisana sa Evropskog prvenstva, pa su se odmah pojavile brojne priče o promjenama.

Mehmed Baždarević koji je od 2014. do 2017. godine bio selektor BiH odgovarao je na pitanja gledaoca u emisiji Sportlajt EURO specijal. Imao je zanimljiv odgovor i na pitanje da li zna „s kakvim paklom“ bi se suočio kada bi eventualno preuzeo „orlove“.

„Ne znam, ali ne znaju ni oni s kakvim ‘paklom’ bi se oni susreli. Kad si tri godine bio selektor u Bosni, možeš da budeš selektor i u Kolumbiji“, smatra Baždarević, prenosi Sport klub.

Odgovarajući da li bi prihvatio poziv da bude selektor Srbije, Baždarević je rekao:

„Itekako! Rekao sam, volio bih da imam takve igrače. Biti selektor takve reprezentacije bila bi sigurno velika čast. Ja sam tri godine bio selektor u mojoj zemlji i bio sam sretan. Stvorio bih ozbiljnu priču i projekat, ako bi do toga došlo, ali o tom potom… Ima tu još ozbiljnijih ljudi koji bi bili kandidati. Ako bih, srećom, to bio ja, prihvatio bih sa velikim zadovoljstvom“, kazao je Baždarević.