Početna BiH Banjaluka: Protest građana zbog novih mjera

Banjaluka: Protest građana zbog novih mjera

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezadovoljni građani Banjaluke danas su na miran način izrazili nezadovoljstvo novim mjerama Republičkog štaba za vanrednu situaciju koje se odnose na prekid nastave u školama i skraćivanje radnog vremena kafana.

Oni su se okupili ispred Gradske uprave Banjaluke, a neki su nosili transparente sa natpisima “Ja želim u školu”, “Djeci znanje, a ne kupljena diploma”.

Roditelji koji su se pridružili ovoj mirnoj šetnji poručuju da će djeca najbolje znanje da dobiju u školi i da zvanični podaci pokazuju da su djeca sigurna u školama što se tiče novog virusa korona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među nezadovoljnim građanima bilo je i nekoliko ugostitelja kojima je od ponedeljka skraćeno radon vrijeme do 22 časa.

– Ovom mjerom se dovodi u pitanje egzistencija radnika. Nije riječ o političkom skupu, već smo zabrinuti kako ćemo prehraniti svoje porodice do proljeća, kada se očekuje poboljšanje epidemiološke situacije – kaže Željko Tatić, predsjednik Udruženja radnika ugostiteljstva i turizma.

Republički štab za vanredne situacije odlučio je u nedelju veče da od ponedeljka škole budu zatvorene za osnovce i srednjoškolce na sedam dana, da nastavu pohađaju onlajn, te je skraćeno radno vrijeme ugostiteljima.

srpskainfo.com