Početna BiH Banjalučko tužilaštvo poručilo kako istražuje slučaj stradanja Davida Dragičevića

Banjalučko tužilaštvo poručilo kako istražuje slučaj stradanja Davida Dragičevića

Iz tužilaštva kažu kako u radu na ovom predmetu učestvuje tim tužilaca koji zajedno s policijskim službenicima vrše provjere određenih osoba i njihova saslušavanja.

“Provjere se obavljaju u različitim pravcima i bit će nastavljene i narednih dana. Uskoro očekujemo da tužilaštvu budu dostavljeni i rezultati naređenih vještačenja. Mediji, ali i cjelokupna javnost moraju imati razumijevanja i znati da tužilaštvo obavlja svoju funkciju u skladu s Ustavom RS i BiH i na osnovu Zakona RS i BiH, nezavisno je u svom radu i ne može donositi preuranjene zaključke pod pritiskom javnosti”, saopćeno je iz ove institucije uz napomenu da će po okončanju svih provjera i utvrđivanja činjenica obavijestiti javnost.

Podrška grupi “Pravda za Davida” raste iz dana u dan i dolazi iz cijele BiH, ali i regije. Tokom jučerašnjeg dana u Banjoj Luci je boravio Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića, koji vodi istu borbu – za istinu. Došao je kako bi pružio podršku ocu čiju bol i borbu razumije, jer poput Davora Dragičevića tvrdi kako je njegov sin ubijen i želi da ubica bude izveden pred lice pravde.

Davidov otac objavio je i fotografije na kojima se vide povrede na Davidovim nogama, za koje su službenici kazali kako su od pada u Crkvenu. Njegovi prijatelji i roditelji misle da je David brutalno pretučen i bačen u rijeku.

Za subotu, 21. aprila, najavljeno je veliko okupljanje u Banjoj Luci pod nazivom “Banja Luka se budi”. Okupljanje počinje u 18 sati, a očekuje se dolazak velikog broja sugrađana koji žele pružiti podršku u borbi za pravdu.

Klix
Dental Studio Prijedor