Travel blogerica iz Banje Luke Željka Kočić Nikolić nedavno je na svom Instagram profilu navela deset razloga zašto bismo trebali posjetiti Bosnu i Hercegovinu prije nego se odlučimo za putovanje u nekoj drugoj zemlji.

Ova travel blogerka često dijeli zanimljive sadržaje sa svojih putovanja širom Evrope, ali i preporuke i savjete koji će vam pomoći tokom putovanja. Tako je u novoj objavi podijelila deset razloga zašto bismo trebali posjetiti BiH.

Kao prvi razlog navodi nevjerovatnu prirodu, što se mnogi mogu uvjeriti budući da BiH obiluje prirodnim ljepotama od ravnica, planinskih predjela pa sve do izlaza na more u Neumu.

Drugi razlog zašto biste trebali posjetiti BiH je bogato kulturno-historijsko naslijeđe. Naime, historičari umjetnosti registrovali su oko 3.000 objekata od značaja za ovu državu, od kojih se posebno ističu stećci.

Još jedan od razloga jesu gostoljubivi domaćini, a za koje tvrdi da ćete se osjećati kao kod kuće, možda čak i bolje. Osim toga, i blizinu navodi kao prednost, budući da je BiH geografski mala zemlja.

Banjalučka blogerica ističe da je BiH zanimljiva po bogatim i neobičnim običajima, a jedan od razloga posjete moglo bi biti i upoznavanje s našom kulturom ispijanja kafe.

Iako su cijene veće nego proteklih godina, Željka navodi da je posjetiti BiH zapravo jeftino, što i nije daleko od istine, budući da su cijene u poznatijim i većim turističkim destinacijama znatno veće u odnosu na našu zemlju.

Pored toga ističe da nema gužve, što može biti prednost za one koji preferiraju mirnije destinacije. Na kraju videa, navela je da treba probati ukusnu domaću hranu, te da Bosna i Hercegovina ima bogat noćni život.