fbpx

Banjalučanka osuđena na šest godina zatvora nakon davljenja supruga

Bjelica Bijelić (66) iz Banje Luke proglašena je krivom da je zadavila svog supruga Dušana Bijelića (85), te je osuđena na šest godina robije.

Krivim ju je danas, nepravosnažno, proglasio Okružni sud u Banjoj Luci. Tijelo Dušana Bijelića, podsjećanja radi, pronađeno je početkom aprila u trošnoj kućici u banjalučkom naselju Rebrovac, u ulici Vida Nježića, a Bjelica je nekoliko mjeseci kasnije optužena da ga je zadavila golim rukama.

Milan Petković, advokat optužene po službenoj dužnosti, rekao je „Nezavisnim novinama“ da smatra da je kazna previsoka te da će se žaliti na presudu.

Bjelicu optužnica, po kojoj je proglašena krivom, tereti da je od 2012. godine više puta napadala starca, udarajući ga po glavi i tijelu, zbog čega se on zaključavao u šupu i tražio utočište kod komšija.

– Potom je ujutru 4. aprila ove godine, u njihovoj kući, koristeći bespomoćnost i starost žrtve, osamdesetpetogodišnjaka više puta šakom udarila u glavu, a zatim ga s obje ruke obuhvatila i stezala u predjelu vrata, istovremeno svojom težinom pritišćući mu grudni koš – piše u optužnici.

Dušan je stoga zadobio krvne podlive, nagnječenja i rane po licu, prijelom hrskavice grla i dušnika i serijski prijelom rebara obostrano.

– On je usljed akutnog mehaničkog ugušenja i pritiska na grudni koš preminuo istog dana – stoji u optužnici.

Avaz

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila