Početna Prijedorski region Banjac troši dva miliona na bungalove Mlječanice

Banjac troši dva miliona na bungalove Mlječanice

Bolnica „Mlječanica“ na čelu sa direktorom Darkom Banjcem odlučila je da potroši oko dva miliona maraka na izgradnju bungalova za potrebe ove zdravstvene ustanove.

Konkretno, „Mlječanica“ je raspisala tender u kojem traži izvođača radova koji bi za 2,1 miliona maraka sa obračunatim porezom izgradio pomenute bungalove.

Kako je navedeno, traže izgradnju pet bungalova tipa A, te deset bungalova tipa B kao i vanjsko uređenje prostora.

Između ostalog su, zatražili zidarske, gipsarske, stolarske, molerske, kao i keramičarske radove.

Kada su u pitanju tehnička i profesionalna sposobnost, firma koja se odluči prijaviti na ovaj tender moraće dokazati da je u protekle tri godine bio izvođač najmanje tri ili više realizovana ugovora, koji su vezani za predmet nabavke, a čija je ukupna vrijednost minimalno jednaka iznosu procijenjene vrijednosti nabakve bez PDV-a odnosno 1,8 miliona KM.

„Mlječanica“ je takođe zatražila i garanciju za ozbiljnost ponude u iznosu od 18.000 KM.

Od firme kojoj povjere ovaj posao, odnosno sa kojom potpišu ugovor traže i garanciju za uredno izvršenje ugovora u iznosu od deset odsto od vrijednosti ugovora.

Podsjetimo, kako je CAPITAL ranije pisao „Mlječanica“ je nedavno ugovor za izgradnju hidro bloka u toj zdravstvenoj ustanovi vrijedan 5,4 miliona KM povjerila grupi ponuđača koju predvodi „Šumil“ iz Kozarske Dubice, a u kojoj je i „Tehnogas“ iz Laktaša, a na čijem je čelu Stanislav Čađo, bivši ministar unutrašnjih poslova RS.

Banjčev stranački kolega glavni građevinac „Mlječanice“

Podsjećamo, kako je CAPITAL takođe ranije objavio u „Mlječanici“ se posljednjih mjeseci gradilo mnogo, a gotovo sve ugovore je dobila firma „Šumil“ u vlasništvu Milana Šuvka čiji je sin Miloš Šuvak član Narodne partije Srpske (NPS) na čijem čelu je Darko Banjac.

To preduzeće je ranije dobilo posao izgradnje objekta poluintenzivne njege pomenute bolnice, u vrijednosti 1,5 miliona maraka.

U januaru ove godine su pobijedili i na tenderu za sanaciju kuhinje, vrijednom skoro 90.000 maraka, a lani u decembru su potpisali ugovore za dodatnu adaptaciju kinezi sale, kao i za izgradnju, sanaciju i adaptaciju laboratorije, vrijedne preko 50.000 maraka.

Šuvak je dobio i tender za dodatnu adaptaciju i sanaciju laboratorije u vrijednosti od oko osam hiljada maraka, ali i tender za dodatnu sanaciju i adaptaciju kuhinje u sklopu „Mlječanice“, kao i ordinacija i ambulanti, vrijedne ukupno oko 30.000 KM.

capital.ba