Početna BiH Banja Luka: Koronavirusom zaražen otac i sin, zatvorena škola u koju je...

Banja Luka: Koronavirusom zaražen otac i sin, zatvorena škola u koju je dijete išlo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod stanovnika Banje Luke, koji je na radu u Italiji, i njegovog djeteta potvrđena je zaraza koronavirusom, potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite entiteta RS Alen Šeranić.
Na konferenciji za medije rečeno je da je pacijent smješten na Univerzitetskom kliničkom centru RS, da je dobrog općeg stanja, da je imao blagu temperaturu te da mu supruga i dijete žive u Banjoj Luci. Entitetski organi istakli su da nema mjesta panici, kao i da se problemu pristupa odgovorno.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite entiteta RS Alen Šeranić obratio se danas javnosti te kazao da je riječ o sredovječnoj osobi koja se javila službama u skladu s pravilima. Kako kaže, početkom sedmice urađeni su nalazi i virus je potvrđen, a pacijent je izolovan na UKC RS.

On je istakao da se pacijent osjeća dobro i da ovo nije ništa neočekivano, jer dosta ljudi iz BiH radi u Italiji, ali i da se može očekivati još slučajeva. Istakao je da su ostvareni kontakti s porodicom oboljelog i da je potvrđena zaraza koronavirusom kod djeteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kaže, ostvareni su kontakti sa školom u koju dijete ide i pokušavaju ostvariti kontakt sa svim osobama s kojim su oboljeli bili u kontaktu. On je rekao da se i dijete osjeća dobro, a da pacijentova supruga nije pozitivna na koronavirus.

ASHA prodaja vozila